OpenAI brengt Sora uit: Tekst -> video met AI

OpenAI brengt Sora uit: Tekst -> video met AI

Wil je een paar honden zien podcasten op een berg? Sora kan generatieve AI binnen enkele seconden animeren.

OpenAI onthulde donderdag zijn nieuwe tekst-naar-video model, Sora, dat video’s tot een minuut lang kan genereren op basis van welke prompt een gebruiker in een tekstvak typt. Hoewel het nog niet beschikbaar is voor het publiek, veroorzaakte de aankondiging van het AI-bedrijf een golf van reacties online.

AI-enthousiastelingen waren snel met het bedenken van ideeën rond de potentie van deze nieuwste technologie, terwijl anderen onmiddellijk bezorgdheid uitten over hoe de toegankelijkheid ervan menselijke banen zou kunnen aantasten en de verspreiding van digitale desinformatie zou kunnen vergroten. OpenAI CEO Sam Altman vroeg om prompt-ideeën op X en genereerde een reeks video’s, waaronder de eerder genoemde fietsende zeeschildpadden, evenals een kookvideo en een paar honden die podcasten op een berg.

Een woordvoerder van OpenAI schreef in een e-mail: ‘We gaan dit model niet binnenkort breed beschikbaar maken in onze producten,’ en voegde eraan toe dat het bedrijf zijn onderzoek voortijdig deelt om feedback te krijgen van anderen in de AI-gemeenschap.

Het bedrijf, met zijn populaire chatbot ChatGPT en tekst-naar-afbeelding-generator DALL-E, is een van de verschillende tech-startups die de generatieve AI-revolutie leiden die begon in 2022. In een blogpost schreef het bedrijf dat Sora met nauwkeurigheid meerdere personages en verschillende soorten bewegingen kan genereren.

‘We leren AI om de fysieke wereld in beweging te begrijpen en te simuleren, met als doel modellen te trainen die mensen helpen bij het oplossen van problemen die echte interactie vereisen,’ schreef OpenAI in de post.

Gerelateerd