Nieuwe tijdlijn voor Insta

Nieuwe tijdlijn voor Insta

In 2016 besloot Instagram om de tijdlijn aan te pakken. Dit tot grote teleurstelling van de gebruikers. De chronologische tijdlijn verdween en kwam met een algoritmische. Instagram komt nu met een fijne update.

In 2016 werd de chronologische tijdlijn ingeruild voor een algoritmische. Dat betekent dat de posts op basis van de interesses van de gebruiker werden getoond in plaats van op volgorde van tijd. Sinds afgelopen week heeft Instagram een update uitgebracht waarbij je nu zelf de controle hebt over je tijdlijn. Je kunt nu kiezen tussen de huidige of chronologische tijdlijn.

Nieuw is dat je je favoriete accounts in kunt stellen, zodat die als eerste zichtbaar zijn in je tijdlijn. Het sociale medium heeft dit de afgelopen maanden getest en nu voor iedereen uitgerold. In dit artikel leg ik uit hoe je dit kan instellen.

Om te switchen tussen de tijdlijnen moet je de laatste update van Instagram hebben uit de Play Store of App Store. Als je de nieuwste versie hebt, kun je links boven klikken op een dropdown. Hier kun je kiezen uit “Volgend”, dat is je chronologische tijdlijn. Daaronder kun je kiezen uit je favorieten die je zelf kunt instellen. Via die dropdown kun je ook weer terug naar de huidige tijdlijn.

Instagram tijdlijn

Wat vind jij van deze verbetering? Ik ben benieuwd!

Gerelateerd