Hoe maak je een vette auto video?

Hoe maak je een vette auto video?

Vorige week heb ik een video gemaakt van de Opel Corsa GS Line. Deze video heb ik samen met Maarten van Maarten Media gemaakt. In een extra video leg ik uit hoe ik de video heb gemaakt.

Het belangrijkste is natuurlijk het idee. Zonder idee geen filmpje! Voor inspiratie heb ik andere auto commercials bekeken. Hier heb ik ook wat ideeën van gebruikt. Uit mijn research kwam ook naar voren dat het meestal stoere videos zijn. De muziek, de shots maakt het allemaal stoer. Dat was ook mijn insteek voor mijn eigen filmpje. Dan moet je op zoek naar een locatie. Ik heb gekozen voor het strand, en dan shots met de auto door de duinen en de zonsondergang. Dat is volgens mij best gelukt 🙂 .

Ik heb voor mezelf van tevoren shots opgeschreven zodat ik op het moment van filmen precies weet wat we gaan filmen en hoe. Maak gewoon een checklist, soms komen er shots bij of gaan er vanaf. Ook niet alle shots lukken door bijvoorbeeld het weer of de locatie. Zorg dus voor voldoende shots.

Als je gaat filmen kan het handig zijn om sommige shots wat vaker te doen. Net zolang totdat jij tevreden bent met het shot. Zo kan je later in de edit kiezen welk shots je het best vindt en goed aansluit op de andere shots.

De muziek is erg belangrijk, zorg voor een goed bijpassend nummer. Bij sommige shots heb ik wat geluidseffecten bijgevoegd. Zoals in het shot dat de auto voorbij rijdt. Dat is niet het originele geluid maar een effect. Hou de geluidseffecten natuurlijk en gebruik er niet super veel. Gebruik ze alleen op plekken die jij echt nodig vindt of wat toevoegt aan het filmpje.

Gerelateerd