Een FPV drone, wat is dat?

Een FPV drone, wat is dat?

Misschien heb je weleens gehoord van een FPV drone. Maar wat is dit voor drone en wat kun je ermee? In dit artikel leg ik je alles uit over deze “race” drone.

FPV drones worden ook wel first-person view genoemd. Deze drones worden steeds populairder bij hobbyisten en professionals en ook worden deze drones vaker voor films & series ingezet. De drones zijn uitgerust met camera’s die livebeelden terugsturen naar de piloot, waardoor het lijkt alsof ze zelf in de lucht zijn en maakt het mogelijk om precieze manoeuvres uit te voeren en prachtige beelden te maken. Je moet een speciale bril opzetten.

FPV drones zijn vaak kleiner en wendbaarder dan traditionele drones, waardoor ze geschikt zijn voor indoor- en outdoorgebruik. Sommige modellen zijn zelfs speciaal ontworpen voor stunts en race-evenementen.

Tekst gaat verder onder video

Een belangrijk onderdeel van een FPV drone is de zender en ontvanger. Deze apparaten zorgen ervoor dat de beelden die door de camera worden opgenomen, worden teruggezonden naar de piloot. Het bereik van de zender en ontvanger varieert afhankelijk van het model en kan oplopen tot kilometers.

DJI Avata

DJI is een bekende speler op de dronemarkt. Zij hadden de DJI FPV drone gemaakt, maar deze was nog best wel groot. Eind 2022 brachten ze de DJI Avata op de markt. Als je een beginnende FPV drone-piloot bent of je bent niet zo goed met solderen, is dit een mooie drone voor FPV beelden.

Zelf bouwen

Je kunt ook zelf een FPV drone in elkaar zetten. Hiervoor moet je wat spullen aanschaffen, zoals propellers, camera, zender, ontvanger, enz. Het fijne van zelf bouwen is dat je hem helemaal zelf kunt samenstellen en kunt beslissen wat voor specificaties je de drone wilt geven.

Gerelateerd