Een bruiloft filmen, zo pak ik het aan!

Een bruiloft filmen, zo pak ik het aan!

Een bruiloft is iets moois en bijzonders om vast te mogen leggen. Je bent erbij op misschien wel de mooiste dag van iemands leven. In dit artikel vertel ik je hoe ik een bruiloft voorbereid en zorg voor een gelukkig huwelijkskoppel.

Studio Juul heeft al diverse bruiloften mogen filmen en aftermovies mogen maken. Iedere bruiloft is anders en in dit artikel vertel ik je de basis van hoe ik een bruiloft aanpak.

  1. Voorbereiding
  2. De dag van de bruiloft
  3. Ordenen
  4. Edit

Voorbereiding

Een van de belangrijkste dingen van een bruiloft vastleggen is de voorbereiding zelf. Ik ga zo kort mogelijk voor de grote dag bij het stel langs om de dag door te spreken. Ik noteer met de tijden erbij hoe de dag eruit ziet. Tip: Zet ook de adressen van de locaties erbij, het beste is in je agenda. Zorg dat je ieder dingetje weet en genoteerd hebt. Noteer ook de telefoonnummers van de ceremoniemeesters en eventueel de fotograaf. Mocht er iets zijn. dan hoef je het koppel op de dag niet lastig te vallen en kun je het met de ceremoniemeesters bespreken.

Locatie spot

Mocht je de locaties niet goed kennen? Ga er van te voren langs voor een locatiespot. Kijk bij de locaties of je genoeg licht hebt en wat voor shots je zou kunnen maken. Eventuele droneshots zou je alvast kunnen maken.

Gear

Zorg dat alle batterijen helemaal zijn opgeladen en je alle spullen hebt ingepakt. Zorg voor extra batterijen en neem opladers mee. Je zou op de dag zelf ook wat dingen kunnen opladen.

Dag van de bruiloft

Op de dag van de bruiloft is het belangrijk om zoveel mogelijk beelden te maken. Probeer alles vast te leggen, zodat je in de edit genoeg beelden hebt en je gemakkelijk kan kiezen wat je wel en niet wilt gebruiken.

Ordenen

Tijdens de bruiloft zet ik alvast beelden van de SD kaart over op een harde schijf. Ik probeer dit op de momenten te doen waarbij je als videograaf niks hoeft te doen. Denk aan de lunch, avondeten enz. Tijdens het overzetten maak ik alvast mappen met de juiste beelden erin. Dit is de structuur:
0. Drone shots
1. Klaarmaken bruid
2. Klaarmaken bruidegom
3. First-look
Op deze manier kun je straks makkelijk bewerken, omdat je alles in de goede volgorde hebt staan. Ik ga voordat ik aan het monteren ga, alvast de beelden uitzoeken die ik wil gebruiken of die gebruikt kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat het proces van editten sneller gaat.

Edit

Dan volgt de edit van alle beelden die je hebt geschoten. Omdat je alle beelden al uitgezocht hebt, kun je sneller aan het werk. Tip: werk in blokken en werk ze ook eerst af. Zorg dat bijvoorbeeld het klaarmaken van de bruidegom helemaal goed staat en ga daarna pas verder met het volgende blok.

Succes met het maken van een mooie bruiloftsvideo. Wil je graag weten wat ik voor jouw bruiloft zou kunnen betekenen? Neem contact met me op!

Gerelateerd