Dit is de nieuwe DJI Mini 3 pro drone

Dit is de nieuwe DJI Mini 3 pro drone

DJI is de grootste fabrikant voor het maken van drones. De meeste dronegebruikers vliegen met een DJI drone. Deze week heeft de fabrikant een nieuwe (verbeterde) drone gepresenteerd: de DJI Mini 3 pro!

DJI heeft deze week de DJI Mini 3 pro drone gepresenteerd. De DJI mini drones zijn lichter dan 250 gram waardoor je geen brevet (dronebewijs) nodig hebt. Je moet de drone wel registeren. De drone volgt de DJI mini 2 op, maar heeft bijna dezelfde eigenschappen als de Mavic Air 2. Deze drone is dan ook gericht op gebruikers die voor minder geld meerdere eisen stellen aan zijn drone.

De DJI mini 3 pro bevat een 48 megapixelcamera met een 1/1.3-inch sensor. Daarnaast kun je in 4K filmen met 60 frames per seconde of in HDR met 30 frames. Foto’s worden in 48MP gemaakt en kan in RAW. Deze drone lijkt bijna dezelfde specs te hebben als de dure Mavic Air 2.

Ontwerp aangepast

Ook in het ontwerp heeft DJI aanpassingen gedaan. Zo zijn de propellerarmen aerodynamischer, waardoor je langer kan vliegen. Zichtsensoren aan de voorkant en achterkant hebben een groter zichthoek, waardoor de drone obstakels kan vermijden. Deze drone kan windsnelheden van 10,7 meter per seconde aan. Ook de gimbal heeft een update gekregen. Zo kan de gimbal een kwartslag draaien voor verticale videos zonder kwaliteitsverlies, handig voor Instagram stories of Youtube Shorts.

DJI mini 3 pro met RC Controller

Controller op de schop

DJI heeft voor de controller gekozen voor een nieuw ontwerp. Zo heeft de nieuwe RC controller een ingebouwd scherm in plaats van dat je je telefoon erin moet klikken en gebruiken als scherm. De controller bevat een 5,5 inch touchscreen. De controller is gericht voor pro gebruik.

Prijzen

De DJI mini 3 pro kost zonder controller 739 euro. Wil je een controller zonder de touchscreen, dan betaal je 829 euro. Voor het volledige pakket met die nieuwe controller betaal je 999 euro. De drone is vanaf 17 mei leverbaar.

Gerelateerd