De mooiste drone locaties in Nederland

De mooiste drone locaties in Nederland

Televisie programma’s gebruiken mooie drone shots in hun programma’s. Social Media staat vol met mooie drone foto’s. De meeste van deze foto’s worden in het buitenland gemaakt. Maar ook Nederland kent vele mooie droneplekken of spots. In dit artikel vertel ik je de 5 mooiste drone locaties in Nederland.

Houd er rekening mee dat je niet overal met een drone mag vliegen. Rond vliegvelden en gevangenissen is het bijvoorbeeld verboden en ook binnen een Natura 2000 gebied mag je niet vliegen. Daarnaast moet je drone geregistreerd zijn bij het RDW als je drone zwaarder is dan 250 gram of een camera bevat. Vliegen boven mensen menigtes is niet toegestaan. Maar waar mag je wel vliegen?

1. Pyramide van Austerlitz

Bij de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich de Pyramide van Austerlitz. Deze pyramide is gebouwd in de tijd van Napoleon. Je kunt helemaal rondom de pyramide lopen en zelfs op de pyramide zelf. Rondom de pyramide heb je veel natuurgebieden wat hele mooie beelden oplevert. Als je gaat vliegen: let dan op de mensen op en rondom de pyramide.

Drone voor Pyramide van Austerlitz

2. Loosdrechtse plassen

Tussen Amsterdam en Utrecht heb je een heel mooi natuurgebied genaamd: “Loosdrechtse plassen”. Dit is een groot natuurgebied met veel water. Je kunt hier varen of gewoon rond de plas lopen. In de plas heb je stukjes natuurgebied met daarop huizen. Je kunt hier alleen met een boot komen. De huizen met groen zijn eigenlijk op het water gebouwd. Daardoor krijg je de groene strepen in het water. Let op: je mag hier niet overal met de drone vliegen, dus bekijk eerst waar het wel mag!

Loosdrechtse Plassen

3. Pier van Scheveningen

Het strand van Scheveningen heeft de beroemde pier met aan het einde een reuzenrad. Met een prachtige zonsondergang of zonsopkomst kun je hier hele mooi foto’s en videos maken. Naast de pier en het reuzenrad kun je ook heel mooi de skyline van Den Haag zien. De skyline van de stad met het parlement.

Scheveningen met de drone

4. Tulpenvelden

Rond maart/april komen de eerste tulpenvelden tevoorschijn. Rond deze periode staan de tulpen op hun mooist. Eind mei/begin juni worden de tulpen gekopt. Tulpenvelden met allerlei verschillende kleuren geven de mooiste dronebeelden. Als je boven een tulpenveld gaat vliegen, houd er dan rekening mee dat je geen tulpen vertrapt.

Tulpenvelden op Goeree met de drone
Tulpenvelden op Goeree met de drone

5. Strand (zonsondergang)

Op het strand vliegen met de drone kan hele mooie beelden opleveren. Vooral wanneer de zon in de zee ondergaat of juist opkomt. Boven de duinen mag je niet vliegen met je drone, want dit valt binnen de Natura 2000. Vliegen boven de zee mag dan weer wel. The Golden hour!

Zonsondergang bij Hoek van Holland

Heb jij nog een mooie locatie waar je weleens gedrone’t hebt en mag vliegen? Laat het me vooral weten via social media: InstagramTwitter en Facebook.

Gerelateerd